USR, te-am ignorat o vreme

By mânzu on September 15, 2022 at 20:21 — 1 min read

Pentru că începusei să spui prostii. Am avut 2 soluții proaste și le-am unit. Am rămas doar cu una proastă, nu neapărat mai bună decât oricare dintre cele 2 dinainte. Acum a apărut “alternativa” – altă soluție proastă.

Am participat Am încercat să particip azi la evenimentul USR+ de la Ramada Craiova despre măsuri necesare ca răspuns la creșterea prețurilor din ultimul an.

În deschidere a vorbit un domn despre panouri fotovoltaice în stilul unei lecții de Geografie de clasa a 6a și apoi cu informații și imagini de pe https://www.cleanenergyreviews.info, o firmă australiană care face asta din 2009. Domnul avea ceva din stilul lui Daea, dacă Daea ar fi vorbit despre Electricitate în loc de cormorani.

Discursul său s-a axat pe panouri solare montate la case (la firme). Dar nu cred că știe domnul că orașul Craiova este un oraș pe a cărui suprafață cea mai mare zonă unde s-ar putea pune panouri este formată din acoperișurile blocurilor. Ceva îmi spune și că majoritatea firmelor înregistrare în Craiova au sediul tot la bloc.

Într-adevăr, USR+ Dolj prin vocea lui Cosmin Teodorescu a propus panouri și pentru blocuri, dar unde stăm cu implementarea? Zero.

Altfel, în alte părți USR+ performează: Clotilde Armand, la Forumul Orașelor Verzi Brașov:

Proiectul de instalare a panourilor fotovoltaice pe toate cele 150 de clădiri publice pe care le administrăm: grădinițe, școli, licee, spitale și sedii administrative și care sunt racordate la rețelele naționale de distribuție de energie. Prin implementarea acestui proiect ne propunem ca, în viitor, energia produsă de toate clădirile publice din Sectorul 1 să depășească energia consumată.

Hai, poate învățați și la Craiova. Și să nu mai faceți bănci cu panouri solare poziționate în locuri inoportune, da?

Leave a comment